Cercar

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Anar al contingut de la pàgina

La salut en bones mans

Portada

S'obre el període d'inscripció anticipada a la Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica exclusiu per als col·legiats del CFC

Categoria de la notícia

Avui s’han obert les inscripcions a la VI Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica. Inicialment, i fins al dia 18 d’octubre inclòs, només s’hi podran inscriure els col·legiats al Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Serà a partir d’aleshores quan la inscripció a la Jornada estarà oberta a estudiants i a fisioterapeutes col·legiats d’arreu del món.

A la tarda hi haurà 5 masterclass; aquest any com a novetat es realitzaran diverses activitats paral·leles de les quals us n’informarem puntualment i a les que no caldrà inscriure’s. Els primers 100 col·legiats podran apuntar-se als dos torns de masterclass mentre que la resta només ho podran fer a una, però tindran l’oportunitat d’accedir i gaudir de les activitats paral·leles.

La IV Jornada de Fisioteràpia, TIC i 2.0, disponible a FisioTv.cat

Categoria de la notícia

Us informem que ja teniu a la vostra disposició, al canal de TV del CFC, les ponències de la IV Jornada Fisioteràpia, TIC i 2.0 que van organitzar conjuntament el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Colegio de Fisioterapeutas de Andalucía, i que es va celebrar el passat 3 d’octubre.

La Jornada va ser seguida abastament per Twitter a través de l’etiqueta #colTic20, on vam aconseguir més tres milions i mig d’impressions.

Consells pràctics per evitar el sedentarisme en l'edat infantil al videoconsell del mes de setembre

Categoria de la notícia

Amb la recent tornada a l’escola, hem volgut dedicar el nostre videoconsell del mes de setembre a donar consells pràctics per evitar el sedentarisme en l'edat infantil. Hi ha dades que ens indiquen que el 43% dels nostres escolars entre set i vuit anys tenen sobrepès i que amb 9 anys passen, de mitjana, una hora i mitja diària veient la televisió, i fins a 2 hores durant l'adolescència. Aquestes dades són molt importants si tenim en compte que les persones amb sobrepès tenen un risc d’entre un 30 i un 40% més elevat de patir un accident cerebrovascular o d’una malaltia cardíaca.

Ja tenim aquí la VI Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica de CFC

Categoria de la notícia

Ja us podem presentar la VI Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica, que se celebrarà el proper 27 de novembre al World Trade Center de Barcelona. Com en d’altres anys clourà amb el Sopar Anual del Col·legi, però aquest 2015 serà molt especial ja que coincideix amb el 25è aniversari de la nostra institució.

Us hem preparat una visió mundial de la Fisioteràpia i, per aquest motiu, res millor que portar cinc fisioterapeutes, un de cada continent.

Reunió entre el CFC i SATSE per cercar línies de col·laboració conjuntes

Categoria de la notícia

El passat 16 de setembre, el secretari del CFC, Sr. Gabriel Liesa, es va reunir amb la Sra. Montserrat Peña, secretària general de SATSE, el Sindicat d’Infermeria que lluita pels drets dels professionals de la Infermeria i la Fisioteràpia, i treballa dia a dia per al desenvolupament d’ambdues professions.

L’objectiu de la trobada era presentar la nostra institució i cercar línies de col·laboració i actuació conjuntes davant de les diferents situacions dels fisioterapeutes que treballen per compte aliè.

Seminari Tècnic de Sistema visual per a l'acció amb pacients amb ICTUS o TCE a Lleida

Categoria de la notícia

El passat 19 de setembre es va realitzar, a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, l’últim Seminari Tècnic de Sistema visual per a l'acció amb pacients amb ICTUS o TCE impartit per Roberta Ghedina, fisioterapeuta, logopeda i llicenciada en Lingüística per la UB. L’acte va congregar més de 20 col·legiats tant de Lleida com d'altres províncies.

Curs de formació per a pèrits judicials a Lleida

Categoria de la notícia

La participació dels fisioterapeutes com a instrument professional en l’àmbit de la Justícia esdevé, sense cap mena de dubte, un avenç important en el reconeixement social de la nostra professió.

Enguany el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada durà a terme els dies 27 i 29 d’octubre, de 16.00 h a 19.00 hores, un Curs de formació general per a pèrits judicials a Lleida (Sala de vistes gran Audiència Provincial de Lleida, carrer Canyeret, 1, 25007 Lleida).

La Fundación española de Atrofia Muscular sol·licita el nostre ajut en un nou projecte que està duent a terme

Categoria de la notícia

L’Atrofia Muscular Espinal (AME) és considerada una malaltia rara per la seva baixa incidència malgrat ser la primera causa de mort infantil per malaltia d’origen genètic en menors de dos anys. En aquest sentit, FundAME ha posat en marxa una xarxa d’informació i intercanvi de coneixements de fisioterapeutes i metges rehabilitadors per fer arribar als afectats informació sobre la seva malaltia, el tractament i els serveis que la fundació ofereix, i voldrien convidar a aquells fisioterapeutes catalans que hi puguin esta interessats a formar-ne part. [llegir més]

Manifest dels col·legis professionals sanitaris en defensa del sistema sanitari català davant la conjuntura politicosocial actual

Categoria de la notícia

A pocs dies de la convocatòria electoral del 27-S i atesa la transcendència politicosocial del moment, vuit col·legis professionals sanitaris ens hem unit per emetre un manifest en defensa de la sanitat pública de qualitat i universal per a Catalunya.

Entre d’altres, demanem a les diferents forces polítiques cridades a conformar el nou arc parlamentari català “que concentrin els seus esforços i les seves propostes en fer possible la viabilitat i la millora del nostre sistema sanitari” i que treballin per preservar-ne la seva singularitat i diversitat.

La Comissió de Geriatria del CFC participa a la jornada Mou-te, és salut! organitzada per la Fundació Salut i Envelliment

Categoria de la notícia

El proper 2 d'octubre tindrà lloc la jornada "Mou-te, és salut!", organitzada per la Fundació Salut i Envelliment – UAB, a l’edifici de la Casa Convalescència (C/ Sant Antoni Maria Claret, 171, 08041 Barcelona). Aquesta jornada té l'objectiu de donar a conèixer els programes de recerca de la Fundació en l'àmbit de la promoció de l'activitat física i de la prevenció de les caigudes en persones més grans de 65 anys.

El degà del CFC entrevista al creador del Método POLD, Juan López, per al canal de TV del CFC

Categoria de la notícia

Us informem que, al canal de TV del CFC, teniu disponible l’entrevista que el nostre degà, Sr. Manel Domingo, ha fet al Sr. Juan López, fisioterapeuta i creador del Método POLD.

L’entrevista va girar entorn del naixement i l’evolució d’aquest mètode de teràpia manual oscil·latòria i al seu desenvolupament i introducció dins del món anglosaxó.

Entrevistem Roger Gómez, copropietari i fundador de Quvitec i Fisioterapeuta de l'Any

Categoria de la notícia

Al canal de TV del Col·legi ja podeu veure l’entrevista que el tresorer del CFC, Sr. Ramon Aiguadé, va fer al Sr. Roger Gómez, copropietari i fundador de Quvitec i Premi Fisioterapeuta de l’Any 2015, que li ha estat atorgat per proporcionar ocupabilitat en el camp de la Fisioteràpia i oferir un servei de qualitat personalitzat amb una visió rehabilitadora i professional per tal de potenciar la màxima autonomia de l'usuari i millorar la seva qualitat de vida.

La Comissió de Fisioteràpia Neurològica del CFC organitza el 1r Meet up de Fisioteràpia neurològica

Categoria de la notícia

El proper 27 de febrer de 2016, la Comissió de Fisioteràpia Neurològica del CFC organitza el seu 1r Meet up de Fisioteràpia neurològica. Es tractarà d'una jornada en la qual el vídeo serà el protagonista. Els fisioterapeutes podran exposar els seus casos més interessants, estranys o aquells que presentin dificultats per tal de fer un raonament clínic.

Més informació aquí.

Ampliació extraordinària del termini d'actualització de dades del Registre de professionals sanitaris fins a finals de setembre

Categoria de la notícia

Hem ampliat, extraordinàriament, el termini per tal que actualitzeu les dades que, obligatòriament, han de constar al Registre de professionals sanitaris de Catalunya fins el 30 de setembre.

Aquest enllaç us portarà a una plataforma d’autogestió de dades personals per validar-vos. Ompliu la casella del NIF i la del número de col·legiat per tal que el sistema comprovi que sou fisioterapeutes col·legiats, i seguiu les instruccions que el sistema posa a la vostra disposició.

Una vegada registrats, podreu accedir a les vostres dades a través de la pestanya ‘Intranet’ que trobareu a la pàgina principal del web del CFC.

Col·labora amb la Revista Científica del CFC

Categoria de la notícia

Fa temps que tenim una revista científica, però no hem aconseguit la periodicitat ni la regularitat que haguéssim desitjat. Aquest projecte de revista només podem fer-lo entre tots i totes i és per aquest motiu que us demanem la vostra col·laboració. Hi ha diverses formes de fer-ho: publicar articles científics, fer resums d’articles, comunicar esdeveniments científics, preparar un escrit de formació, fer comentaris crítics de llibres… Trobareu més indicacions aquí.

Vols publicar al diari L'Esportiu?

Categoria de la notícia

D’acord amb el conveni de col·laboració signat al 2013 entre el CFC i el diari L’Esportiu, cada divendres, el Col·legi publica una columna en aquest diari per fer difusió de la Fisioteràpia.

Ja són molts els companys i companyes que hi han participat, i des del CFC ens agradaria fer extensible aquesta proposta a tots els fisioterapeutes per donar-vos oportunitat de publicar en un diari i de tenir més visibilitat.

El Noticiari: ara tens l'opció de rebre'l només per correu electrònic

Categoria de la notícia

Amb l’objectiu de col·laborar a ser més respectuosos amb el medi ambient i de poder buscar nous mètodes d’estalvi, el CFC ha engegat una nova iniciativa en relació al Noticiari. Aquesta nova iniciativa contempla que pugueu escollir en quin format voleu rebre el Noticiari, bé en paper com fins ara, o bé a través del vostre correu electrònic mitjançant un enllaç.

En el cas que vulguis rebre el Noticiari exclusivament per correu electrònic has d’omplir el formulari que trobaràs aquí.

Enquesta

Quan prefereixes que se celebrin les assemblees ordinàries del Col·legi a partir del 2016?

Correu del Col·legi

Has oblidat la teva contrasenya?

Calendari del Col·legi

«  Abril 2012   »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Accés a l'àrea col·legial

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Segle XX, 78 - 08032 Barcelona Tel. 93 207 50 29 Fax: 93 207 70 22

cfc@fisioterapeutes.cat

Horari de Secretaria: de dilluns a divendres de 9 a 20 hores

Avís legal | Accessibilitat | © 2009 Tots els drets reservats


Follow @ColFiCat

Tornar al principi de la pàgina