Cercar

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Anar al contingut de la pàgina

La salut en bones mans

Portada

2 de maig: obrim inscripcions a la Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica

Categoria de la notícia

Ja us podem anunciar la VII Jornada de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica del CFC, que se celebrarà el proper 3 de juny al CCIB. Les inscripcions s’obriran el dia 2 de maig.

De cares a aquest 2016 ens hem plantejat un gran repte: portar a la nostra ciutat i a la nostra jornada més emblemàtica, els màxims exponents mundials de cinc de les tècniques més reconegudes en Fisioteràpia, les 5 M: Mézières, McConnell, Maitland, McKenzie i Mulligan. Ja us podem avançar els noms de Juan Ramon Revilla (Mézières), Pieter Westerhuis (Maitland), Pepe Guillart (McKenzie), Brian Mulligan (Mulligan) i David Saorín (McConnell).

Quin és el preu de cost d'una sessió de Fisioteràpia?

Categoria de la notícia

El Grup de Mútues de Treball demana la col·laboració de tots els col·legiats per mirar de determinar amb fonament quin és el preu de cost d’una sessió de Fisioteràpia. Per fer-ho possible de manera rigorosa, el Grup ha encarregat a l’ACEFIC (Associació de Centres de Fisioteràpia de Catalunya) la redacció d’una enquesta exhaustiva, que els col·legiats podeu demanar i respondre anònimament tot contactant amb l’ACEFIC mitjançant aquest enllaç http://goo.gl/forms/bKzAkYDs7u. Com és natural, la informació serà tractada de manera plenament confidencial per part de l’ACEFIC.

Èxit de la Jornada de Geriatria de divendres a Barcelona

Categoria de la notícia

La VI Jornada d’Abordatge Pràctic de Fisioteràpia en Geriatria –celebrada divendres passat al CCIB de Barcelona– va convocar 250 fisioterapeutes d’arreu de Catalunya, disposats a seguir amb atenció les ponències desenvolupades al llarg del matí i a participar en les masterclass programades a la tarda. Les ponències, que van despertar un gran interès, sense excepcions, van anar a càrrec de Jordi Muñoz, Luis Soto, Sandra Sancho, Jordi Pujol, Carles Salvadó i Juan Anaya.

Reunió de treball del GT de Marxa nòrdica

Categoria de la notícia

El recent grup de treball constituït al CFC de Fisiomarxa nòrdica es va reunir a l’hospital Sant Rafael, aquest passat 21 d’abril, per posar en comú tota la publicació científica editada sobre marxa nòrdica en relació als diferents problemes de salut com ara la fibromiàlgia, el limfedema, la lumbàlgia crònica no específica, les cardiopaties, el Parkinson o l’MPOC, entre d’altres.

Convocatòria per entrar a formar part de la Borsa de treball del projecte "Higiene nasal 2016"

Categoria de la notícia

Us informem s’obre una convocatòria corresponent al projecte “Higiene nasal 2016”, campanya per a la qual hem creat un espai web propi que podeu veure aquí.

L’objecte d’aquesta convocatòria és entrar a formar part de la Borsa de treball per realitzar xerrades divulgatives a diferents associacions de mares i pares d’alumnes de tot el territori català per tal de fer difusió de la informació rebuda a les conferències d’higiene nasal promogudes pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i, d’aquesta manera, poder fer difusió dels nostres coneixements a la població, en concret a les famílies interessades.

El CFC i la Intercol·legial et conviden a assistir al BizBarcelona

Categoria de la notícia

Els dies 1 i 2 de juny, el saló per a emprenedors, pimes i autònoms, BizBarcelona, comptarà amb tallers i conferències impartides pels emprenedors del moment, que explicaran als assistents els seus casos d’èxit.

Mitjançant un acord amb la l’Associació Intercol·legial, teniu accés gratuït al saló i a les conferències sol·licitant el vostre codi individual a finances@fisioterapeutes.cat

Els beneficis de l'exercici físic, en el videoconsell de l'abril

Categoria de la notícia

L'exercici físic terapèutic controlat per un professional sanitari contribueix a reduir els dolors osteoarticulars provocats pels problemes d'esquena o l'artrosi, entre altres causes, i que són molt freqüents entre la població d’edat més avançada. Així ho explica el videoconsell d’aquest mes d’abril, que des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (en col·laboració amb d’altres col·legis de l’Estat) acabem de fer públic.

Neix el Grup de Treball de Marxa Nòrdica

Categoria de la notícia

Us informem que el Col·legi ha creat el Grup de Treball FisioMarxa Nòrdica (FMN) “Marxa nòrdica realitzada per fisioterapeutes”. La finalitat d’aquest nou grup és divulgar els beneficis que pot oferir la marxa nòrdica com a eina terapèutica i de salut als diferents tractaments que fem com a professionals de ciències de la salut i experts en el moviment humà en diferents àmbits clínics.

Aquest Grup de Treball està integrat per: Marta Rispa, Rubèn Jordan, Rosario López, Òscar Gasquez, Anna Gey, Assumpta Boada, Núria Santaulària i Rafel Donat, com a coordinador.

Servei de confecció de la Declaració de la Renda 2015

Categoria de la notícia

Us informem que el 25 d’abril s’activa el servei de confecció de la Declaració de la Renda de l’exercici del 2015, que les Assessories Fiscals amb què treballa el Col·legi a les diferents províncies posen, un any més, a disposició de tots els col·legiats.

Les tarifes vigents per a aquest servei són de 40€ per a la declaració individual, 60€ per a la declaració conjunta, i gratuïta per als TRADE i treballadors autònoms que prestin els seus serveis a més d’un empresari i/o centre que tinguin uns ingressos màxims de 22.000 €.

El servei de confecció de la Declaració de Renda 2015 estarà actiu fins el 17 de juny de 2016.

Organitzem una Jornada col·legial Intercomissions

Categoria de la notícia

Conscients de la importància de la multidisciplinarietat i del bon resultat que dóna el treball col·lectiu, el proper 14 de maig organitzem la primera jornada Intercomissions, que es basa en el treball conjunt de dues comissions respecte a un cas clínic amb dels objectius de difondre quin és l'àmbit d'actuació de cada comissió i la importància de la tasca desenvolupada conjuntament, i de donar eines als col·legiats assistents a la Jornada per poder observar i tenir en compte els diferents aspectes de cada àmbit d'actuació de cada comissió per tal de poder fer un abordatge correcte davant la particularitat de cada cas.

Podeu veure el programa de la Jornada aquí

Recollida d'ajuda per als refugiats sirians

Categoria de la notícia

L’Hospital Clínic de Barcelona es convertirà dilluns vinent (entre les 7 del matí i les 10 de nit) en un punt de recollida d’ajuda per als refugiats sirians, en el marc d’una campanya impulsada per l’ONG “Ajudem, Ayuda, Help”.

Entre el material que se sol·licita hi ha xampú, sabó per al cos i la roba, repel·lent de mosquits, sostenidors usats, mocadors de cabell i gorres, entre d’altres objectes. Si esteu interessats en el projecte i voleu conèixer més detalls de la recollida, aquesta és la seva página web https://www.facebook.com/ajudem.ayudamos.help/?fref=ts

Sabates amb rodetes?

Categoria de la notícia

Arran de les últimes investigacions publicades al voltant dels efectes adversos derivats de l’ús de sabates amb rodetes per part dels infants i atenent a l’interès mostrat pels mitjans de comunicació, la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica del CFC vol fer pública la seva opinió al respecte.

La nostra voluntat és evitar l’alarmisme i la sobrepreocupació de les famílies tot aprofitant l’ocasió per fer pedagogia i prevenció. Dit això, creiem convenient dosificar l'ús de les sabates amb rodetes en població infantil i juvenil, més encara si tenim en compte que estan en plena fase de creixement.

Col·labora amb la Revista Científica del CFC

Categoria de la notícia

Fa temps que el Col·legi edita una revista científica, però perquè sigui una lectura científica de referència necessitem la vostra col·laboració. Hi ha diverses formes de fer-ho: publicar articles científics originals, fer resums d’articles, comunicar esdeveniments científics, enviar pòsters o comunicacions presentades a congressos, fer comentaris crítics de llibres, reportar experiències i casos clínics, etc.

Podeu enviar les vostres col·laboracions a revistacientifica@fisioterapeutes.cat

El BOE publica que el títol de Diplomat en Fisioteràpia es correspon amb el nivell de Grau del MECES

Categoria de la notícia

En una resolució de la Direcció General de Política Universitària publicada al BOE el 22 de febrer es determina que el títol universitari oficial de Diplomat en Fisioteràpia es correspon amb el nivell 2 (nivell de Grau) del Marc Espanyol de Qualificacions per a l’Educació Superior, (MECES), que a la seva vegada es correspon amb el nivell 6 del Marc Europeu de Qualificacions.

El Noticiari: ara tens l'opció de rebre'l només per correu electrònic

Categoria de la notícia

Amb l’objectiu de col·laborar a ser més respectuosos amb el medi ambient i de poder buscar nous mètodes d’estalvi, el CFC ha engegat una nova iniciativa en relació al Noticiari. Aquesta nova iniciativa contempla que pugueu escollir en quin format voleu rebre el Noticiari, bé en paper com fins ara, o bé a través del vostre correu electrònic mitjançant un enllaç.

En el cas que vulguis rebre el Noticiari exclusivament per correu electrònic has d’omplir el formulari que trobaràs aquí.

Correu del Col·legi

Has oblidat la teva contrasenya?

Calendari del Col·legi

«  Abril 2012   »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Accés a l'àrea col·legial

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Segle XX, 78 - 08032 Barcelona Tel. 93 207 50 29 Fax: 93 207 70 22

cfc@fisioterapeutes.cat

Horari de Secretaria: de dilluns a divendres de 9 a 20 hores

Avís legal | Accessibilitat | © 2009 Tots els drets reservats


Follow @ColFiCat

Tornar al principi de la pàgina