Cercar

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Anar al contingut de la pàgina

La salut en bones mans

Portada

Demà 12 de febrer, amb motiu de la festivitat de Sta Eulàlia, la seu col·legial estarà tancada

Categoria de la notícia

Us informem que demà divendres 12 de febrer, amb motiu de la festivitat de Sta Eulàlia, copatrona de Barcelona, la seu col·legial romandrà tancada.

Podreu tornar a contactar amb nosaltres presencialment a partir del proper dilluns dia 15 de febrer en el nostre horari habitual, de 09.00 h a 20.00 h.

Fisioteràpia pediàtrica a Ràdio 4 de la mà del CFC

Categoria de la notícia

La Comissió de Fisioteràpia en Pediatria del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya té, a partir d’ara, un espai habitual de caràcter quinzenal al programa Lletra lligada de Ràdio 4 (que s’emet tots els dilluns de 22 a 23 hores), dedicat al món d’educar els fills.

Des del Col·legi, se saluda amb satisfacció l’inici d’aquesta col·laboració habitual, que ajuda a fer més visible la Fisioteràpia entre la societat. El primer programa es va emetre el passat dilluns 8 de febrer..

El CFC posa en marxa una campanya de Fisioteràpia respiratòria dirigida als escolars catalans

Categoria de la notícia

El Pla estratègic del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per al 2016 ja és una realitat com bé sabeu tots aquells que vàreu assistir a l’assemblea col·legial del passat 18 de novembre.

Allà, la Junta de Govern, en la seva aposta habitual per la responsabilitat social corporativa, va presentar el que és la Campanya divulgativa i itinerant de Fisioteràpia respiratòria, que es posarà en marxa el proper 18 de febrer a la nostra seu de Barcelona amb una conferència a càrrec de la coordinadora de la Comissió de Fisioteràpia Respiratòria, Sr. Inma Castillo.

Busquem voluntaris per donar continuïtat al projecte de Fisioteràpia en exclusió social

Categoria de la notícia

L'ECOM i el CFC van signar un conveni per la promoció conjunta d’actuacions i projectes que contribueixin a millorar la salut de la població, en especial, de les persones amb discapacitat física. La primera iniciativa que van posar en marxa va ser l’apropament de la Fisioteràpia a socis i de les entitats federades a ECOM amb discapacitat o dependència que per motius econòmics no podien rebre aquest tipus de tractament a nivell privat o bé que havien hagut de deixar-lo de rebre per restriccions econòmiques.

Ara volem donar continuïtat a aquest projecte. El programa de voluntariat es canalitzarà a través de l’ONG Fisiosmundi,

El Grup de Treball d'Universitats es reactiva per estudiar diverses demandes socials

Categoria de la notícia

Aquesta setmana s’ha tornat a activar el Grup de Treball d’Universitats del Col·legi, amb la idea d’abordar de manera periòdica diversos assumptes, entre els quals hi ha la Llei de prescripció del medicament, les futures especialitats en Fisioteràpia i la prescripció d’activitat física. Tot i que, al llarg dels anys, aquest grup ja ha fet diverses reunions per tractar  d’assumptes puntuals, a partir d’ara es vol que aquesta plataforma d’entesa i debat tingui una major continuïtat i estabilitat

Trobada amb la diputada Assumpta Escarp al CFC

Categoria de la notícia

La responsable de temes de Salut del Grup Parlamentari Socialista, Assumpta Escarp, i el degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (CFC), Manel Domingo, han mantingut una reunió aquest matí a la seu del CFC per abordar diversos assumptes relacionats amb la realitat i la pràctica de la Fisioteràpia. La trobada s’emmarca en els contactes de treball habituals que el Col·legi manté amb les diverses institucions i representants públics.

La Comissió de Fisioteràpia NME organitza el Seminari Tècnic d'Estabilització cervical

Categoria de la notícia

El passat 27 de gener, va tenir lloc, a la seu col·legial de Barcelona, el Seminari Tècnic d’Estabilització cervical, organitzat per la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica del CFC.

L’encarregat de portar a terme aquesta formació va ser Leandro Gutman, fisioterapeuta, exdocent de la Universitat de Buenos Aires, especialista en el tractament dels trastorns de l'ATM i membre de la Comissió de Fisioteràpia Neuromusculosquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Posem en marxa una nova temporada de la campanya de videoconsells i aquest gener toca aprendre a mocar-se correctament

Categoria de la notícia

Us informem que encetem una nova temporada de la campanya “12 mesos, 12 consells de salut”, a la qual, aquest 2016, s’hi afegeixen els companys de Galícia, que juntament amb Madrid, País Basc, Navarra i nosaltres mateixos conformem una àmplia representació del col·lectiu de Fisioterapeutes de l’estat espanyol.

El primer videoconsell del 2016, està dedicat a explicar com mocar-se correctament.

Informació al respecte de la sol·licitud del certificat de penals per treballar amb menors per part de l'Administració

Categoria de la notícia

Us informem que arran de la modificació, el passat més d’agost, de la Llei del Menor, la Direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitàries està fent arribar als centres sanitaris autoritzats pel Departament de Salut així com als CDIAP i federacions esportives, un escrit pel qual informa que “serà requisit per a l’accés i exercici a les professions, oficis, i activitats que impliquen contacte habitual amb menors, no haver estat condemnat per sentència ferma per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual [...]".

En tant que la nostra és una professió susceptible de tenir contacte amb menors, us comuniquem quins són els supòsits a tenir en compte i que podeu llegir en aquesta mateixa notícia.

Bonificació del 10% en la taxa de residus que imposa l'Ajuntament de Barcelona

Categoria de la notícia

Gràcies a l’Acord Cívic signat entre el Col·legi i l'Ajuntament de Barcelona, us recordem que pel fet d’estar col·legiats, l’Ajuntament de Barcelona us atorga un 10% de bonificació en la quota del Preu Públic de Residus (si no heu tingut dues sancions fermes durant l’any anterior) i un 50% en el preu dels Punts Verd si disposeu de la Targeta Verda. Es podran beneficiar d’aquesta bonificació tots els col·legiats de Barcelona ciutat que siguin: autònoms, empreses on el titular sigui un col·legiat, així com aquelles societats que estiguin formades per col·legiats.

Novetats en relació a la implantació de la TPE

Categoria de la notícia

Davant les nombroses consultes en relació a la implantació de la Targeta Professional Europea (TPE), us comuniquem que ens hem posat en contacte amb el Ministerio de Educación, i ens han comunicat que de moment ni la página web Europea està activa, ni els països membres estan preparats per iniciar el procediment de Reconeixement per aquesta via.

Tot i així, ens han informat que la TPE no substitueix el procés d’Homologació del títol. Per contra, sí que substitueix l’actual procés de Reconeixement.

Imminent implantació de la Targeta Professional Europea per simplificar el procediment de reconeixement de les qualificacions professionals

Categoria de la notícia

Us informem que el proper 18 de gener s’implementarà la Targeta Professional Europea (TPE), que té per objectiu simplificar el procediment de reconeixement de les qualificacions professionals i facilitar la mobilitat laboral.

El dia 18 de gener només cinc professions accediran a la TPE, i tres d’elles són sanitàries (Fisioteràpia, infermer responsable de cures generals i Farmàcia).

Podeu obtenir més informació aquí.

Col·labora amb la Revista Científica del CFC

Categoria de la notícia

Fa temps que tenim una revista científica, però no hem aconseguit la periodicitat ni la regularitat que haguéssim desitjat. Aquest projecte de revista només podem fer-lo entre tots i totes i és per aquest motiu que us demanem la vostra col·laboració. Hi ha diverses formes de fer-ho: publicar articles científics, fer resums d’articles, comunicar esdeveniments científics, preparar un escrit de formació, fer comentaris crítics de llibres… Trobareu més indicacions aquí.

Vols publicar al diari L'Esportiu?

Categoria de la notícia

D’acord amb el conveni de col·laboració signat al 2013 entre el CFC i el diari L’Esportiu, cada divendres, el Col·legi publica una columna en aquest diari per fer difusió de la Fisioteràpia.

Ja són molts els companys i companyes que hi han participat, i des del CFC ens agradaria fer extensible aquesta proposta a tots els fisioterapeutes per donar-vos oportunitat de publicar en un diari i de tenir més visibilitat.

El Noticiari: ara tens l'opció de rebre'l només per correu electrònic

Categoria de la notícia

Amb l’objectiu de col·laborar a ser més respectuosos amb el medi ambient i de poder buscar nous mètodes d’estalvi, el CFC ha engegat una nova iniciativa en relació al Noticiari. Aquesta nova iniciativa contempla que pugueu escollir en quin format voleu rebre el Noticiari, bé en paper com fins ara, o bé a través del vostre correu electrònic mitjançant un enllaç.

En el cas que vulguis rebre el Noticiari exclusivament per correu electrònic has d’omplir el formulari que trobaràs aquí.

Correu del Col·legi

Has oblidat la teva contrasenya?

Calendari del Col·legi

«  Abril 2012   »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Accés a l'àrea col·legial

Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

Segle XX, 78 - 08032 Barcelona Tel. 93 207 50 29 Fax: 93 207 70 22

cfc@fisioterapeutes.cat

Horari de Secretaria: de dilluns a divendres de 9 a 20 hores

Avís legal | Accessibilitat | © 2009 Tots els drets reservats


Follow @ColFiCat

Tornar al principi de la pàgina